Oedeemtherapie: Oedeem fysiotherapie in Loon op Zand

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Bij fysiotherapie de Hoogt behandelen wij lymfoedeem volgens de Australische methode. In tegenstelling tot de andere behandelmethoden starten wij met het activeren van het diepere lymfesysteem, gevolgd door het legen van het aangedane gebied via dit diepe systeem. Dit zorgt voor een complete activering van het lymfstelsel.

De Hoogt biedt u een gecombineerde behandeling van manuele lymfdrainage, oefentherapie, compressie door middel van zwachtels, huidverzorging en een advies voor leefregels aan. Door deze combinatie bereiken wij in zeer korte tijd een optimaal behandelresultaat.

Een ander belangrijk speerpunt is de zelfredzaamheid: U leert hoe u de behandeling zelf kunt toepassen. U krijgt uitleg over het ontstaan van oedeem en de gevolgen hiervan op langere termijn. Daarnaast leert u specifieke ademhalingstechnieken, drainagehandgrepen en -oefeningen aan om bij uzelf het lymfsysteem te activeren. Thuis kunt u aan de slag, op de momenten dat het u uitkomt